Dapatkan Ukuran Dan Saiz Bra Yang Betul Dari NEUBODI

by - August 25, 2018

Bra?  Coli? Kalau beli bra, korang pentingkan warna ke? Design ke? Korang rasa betul dah ke saiz? jenis cup, metarial bra korang tu? Opsss entry ini bukan hanya untuk ladies tapi untuk para guys juga, korang boleh tambah ilmu juga hokey untuk rujukan ibu, isteri, bakal isteri πŸ˜‚.
Nampak macam remeh je hal pilih, beli bra ni kan? Tapi seriously tersangatlah penting dan sensitif supaya dapat melindungi, menyokong payudara, postur badan dengan sempurna. Tersangat bertuah dan berterima kasih sangat pada The Butterfly Project Msia x Neubodi kerana sudi menjemput ke special workshop tempoh hari di Neubodi HQ, Kota Damansara

Pelbagai pilihan bra di Neubodi Kota Damansara
Neubodi Kota Damansara


Ohhh ye, pada yang belum familiar dengan Neubodi. Ia bukanlah butik bra yang biasa tetapi neubodi merupakan bra expert sejak tahun 2008 dan yang pertama di Malaysia menawarkan menggunakan The Holistic Fitting Session iaitu mendapatkan saiz bra yang tepat tanpa menggunakan sebarang pita pengukur dan menyediakan khidmat fitting bra by experts

Yup, tanpa pita ukur, saiz bra dapat diambil dengan kaedah Holistic Fitting.Credit photo: www.neubodi.com


Kesan kalau tersalah pilih saiz bra, salah pakai bra. Credit photo: www.neubodi.com

Seriuosly excited sangat masa melangkah masuk ke Neubodi, time tu dah ramai dah rakan² blogger yang dah sampai. Masing² rambang mata. melihat beraneka saiz, warna, patterns, jenis bra dan pakaian dalam yang dijual di Neubodi. Semuanya tersusun rapi.

Ruang dalam Neubodi luas, selesa dan staff yang friendly , bukan saja bra, tetapi ada sport wear, nursing bra,  panties dan banyak lagi

Pelbagai jenis, warna, saiz, design brayang terdapat di Neubodi


Kalau nak tau...Neubodi menjual lebih kurang 600 pilihan saiz, design, colors untuk dipilih. Wow!!!  Dari saiz paling kecil 65A sehingga 1001 tau. So jangan risau even korang sejenis petite ataupun plus size...Neubodi semuanya ada.

Yup dari sekecil saiz.. Hingga yang paling besar ada dijual di Neubodi


Workshop dimulakan dengan sesi pengenalan dan penerangan dari Mrs Anne Tan, Pengasas Neubodi. Memang time ni, masing² khusuk mendengar tau banyak sangat input yang kami dapat. Paling horror baru tahu yang selama ni aku pakai saiz cup yang salah πŸ˜‚ Tak hairanlah kalau 8 daripada 10 wanita memakai saiz bra yang salah

Penerangan info berkaitan bra dari pengasas Neubodi

Tanpa kita sedar kan? Haha..situasi korang selalu yang mana? Credit photo: www.neubodi.com

Seriously banyak info, tips yang dikongsikan terutama cara mengukur saiz payudara yang betul. cara mendapatkan saiz bra, cup yang betul. mengenal part² bra dan fungsinya dengan betul contohnya kenapa strap tak boleh terlalu ketat, longgar. Cara menyimpan, mencuci bra dengan betul dan banyak lagi.

Fitting Session.. Pada awalnya malu, last² seronok sebab time ni, boleh tanya macam² berkaitan bra yang sesuai untuk kita.. 

Lastly...sesi ukur mengukur hehe πŸ˜‚ time ni aku agak² malu kucing, even staff Neubodi perempuan haha. Tapi seriously tak perlu malu, sebab penting untuk mereka mengukur dan mendapatkan saiz bra yang tepat untuk kita. Dan mereka ada bra expert hokeyyy. Sangat pro...dengan kaedah Holistic mereka hanya menggunakan tangan dan jari untuk mendapatkan saiz bra, cup yang sesuai untuk kita..wahhhh.

Tq pada staff Neubodi Sis Liza selaku bra expert yang sangat membantu.  FYI ini adalah pengalaman pertama dan berharga aku bila membuat bra fitting, seriously tak tau pun sebelum ni cara untuk memakai, dan membetulkan bra dengan cara yang betul supaya payudara terletak dengan sempurna di dalam bra dengan diajar cara untuk swoop, scoop, smooth masa pakai bra.

Cara membetulkan kedudukan payudara semasa memakai bra..ada teknik nya tau. Credit photo :www.neubodi.com

Sebab kan selama ni aku selalu keliru pasal cup bra dan surprisely lepas tu rasa macam wow pun tak membongkok lagi, tak nampak payudara jatuh dan sebagainya. FREE je kalau fitting bra disini tau...seriously best dan korang confirm akan automatically grab bra dari Neubodi

Taraa... memang rugi kalau tak cuba bra ataupun pakaian dalam dari Neubodi, berbaloi. Selain warna, aku suka designnya yang ringkas tapi elegan dengan renda dan lace yang menarik.

Pilihan pakaian dalam dari Neubodi yang aku grab.. Alang² dah datang kan... Opss ada sales juga tau time ni

  • Jayce GLM RM 268
  • Clarrise Charming RM 100 2pcs ( Normal price RM268 per pcs )
  • Comfylex RM57 + Panty RM28.20 ( Wireless Bra) RM 57 After less
  • Panties RM28+
4 hook guys.. Untuk support belakang aku ni yg semakin membesar haha


Thanks Neubodi for the best experience...and I got my perfect bra here. Dan design, style, seksi atau tidak itu tidak menjamin kesesuaian untuk payudara...tetapi ada cara pemilihan saiz, bra,  dan pemakaian yang betul. So guys kalau nak rasai pengalaman ni, blur cari saiz bra, cup yang sesuai..datang je ke Neubodi...disana expert fitting bra sedia membantu korang tau.


Website : www.neubodi.com/

Neubodi Boutiques :
1 Utama
Aeon Bukit Tinggi Shopping Centre
Bangsar Village II
Empire Shopping Gallery
Encorp Strand
Mid Valley Megamall
Gurney Plaza
Imago Shopping Mall
Suria Sabah Shopping Mall
Vivacity Megamall


You May Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish