Facial Mask Terbaru Dari Korea My Product Co.

by - August 09, 2018

Mask time !!! ๐Ÿ˜… kali ni mask nya rare sikit , dari ginger, red ginseng dan rice tau guys. Thanks Mamasan bagi chance aku try mask dari My Product Co. ni. Bukan sikit² dibaginya untuk try hehe, ada 13 sheet mask semuanya.

My Product Co. facial mask 100% made in Korea

FYI My Product Co. berasal dari Korea... Annyeong.. Dan kesemua mask keluaran mereka bebas dari 8 bahan kimia berbahaya , ada 12.5ppm pure gold, Honey extract dan 100% buatan K O R E A. Ada dua jenis , pertama jenis sheet dan hydrogel yang macam jely tu.


  • Rice Sheet Mask
  • Red Ginseng Gold Hydrogel
  • Ginger Gold Hydrogel Mask



Rice Sheet Mask untuk whitening, anti-wrinkles

Rice Sheet Mask

Rice...atau beras memang bagus sangat dengan effect whitening dan kurangkan kedutan. Sejujurnya baunya best..wangi... Tapi kan...make sure korang gemalai lembut handle sheet mask ni, tersangat halus lembut, kalau jenis rakus macam aku memang akan rabak hehe.

Sheetnya sangat lembut, halus... So kena handle with care takut koyak k

Lagi halus sheet tu, lagi senang essence nak serap dalam kulit.. Seriously sheet mask paling lembut pernah aku pakai.

And for sure lepas pakai, muka jadi sejuk, halus, wangi, cerah gitu..jangan lupa essence tu sapu pada lengan, leher..boleh tahan banyak juga lebihannya


Ginger Gold Hydrogel Mask 

Ginger Gold Hydrogel Mask

Memula ingatkan muka akan jadi panas, pedar, pijar ..sebab ginger kan. Rupanya tak lah weh. Bau jer halia..khasiat je halia...tapi takde effect panas² kat muka pun hehe.

Jenis hydrogel , macam jelly tu, seriously lembut berbeza dengan yang pernah aku try sebelum ni. Yang ni lebih nipis, halus lembut. Ada 4 layer...tepek yang macam jelly tu je tau..yang lagi 3 layer tu untuk setup tekstur mask tu supaya tak renyuk

Hydrogel nya lembut, macam jelly so kena apply betul² pada muka

Sangat lembut, lembik ๐Ÿ˜… so kena sabar sikit masa nak apply ok..better baring supaya mask tu melekap baik pada muka



Ada 2 sheet..terbahagi..T zone dan U zone... Memudahkan proses menepek๐Ÿ˜… sama je konsepnya...tunggu 15-20 minit ... Tapi seriously macam jelly...best


Red Ginseng Gold Hydrogel, ada pure gold juga tau๐Ÿ‘ dalam.ni


Red Ginseng Gold Hydrogel

Wahhh so Korean kalau ginseng ni. Baunya ginseng sangat guys. Banyak khasiat ginseng ni, antaranya anti-aging , mencerah dan menyamakan tona kulit muka, kurangkan dark circle, kurangkan jerawat. Pendek kata sangat kaya vitamin lah untuk kulit.

Overall...quite nice terutama red ginseng dan red ginger tu, memang dapat rasa kesan pada kulit dan sangat rare , bahannya hanya terdapat di Korea. Kalau korang berminat nak cuba boleh la...harga semua korang boleh refer terus ke :

Web :
www.myproductco.com

Instagram :
instagram.com/myproductco.

You May Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish