Percetakan Kenanga Sdn Bhd | Khidmat Percetakan Industri

by - August 20, 2018

Hai.... Korang pernah dengar tentang Percetakan Kenanga Sdn Bhd ? Percetakan skala besar atau industri tu... Rupa²nya ia   adalah sebuah syarikat / kilang percetakan milik Bumiputera. Dan terbukti ia mampu bersaing dengan kilang-kilang percetakan yang sedia ada.

Percetakan Kenanga Sdn Bhd 

Percetakan Kenanga Sdn Bhd diasakan oleh Mohd Redzuan Hasan @ Awang Redzuan seorang lulusan Bachelor of Human Resource Management with Honours - OUM 2016 dan Diploma Pengurusan Teknologi UTM pada tahun 2005.

Kerjasama erat dengan beberapa institusi pendidikan bagi memperkenalkan pelajar bumiputera dengan industri percetakan Kenanga Sdn Bhd

Percetakan Kenanga Sdn Bhd dilindungi oleh Memorandum and Articles (M&A) di bawah Akta Syarikat 1965 yang menghasilkan hasil cetakan yang berkualiti tinggi sesuai dengan slogan " Your Trust, Our Virtue " iaitu mengutamakan kepuasan pelanggan dengan memberi perkhidmatan percetakan yang terbaik.Bagi menghasilkan cetakan bermutu, berkualiti, mesin² canggih, berteknologi tinggi dan terkini digunakan seperti Mitsubishi Daiya 4 colour, 
Mitsubishi Diamond 6 colour, Digital Xerox 80 dan UV Laminating yang dikendalikan oleh pekerja mahir dan berpengalaman

Dari Kiri: Nor Raidah Bt Jalil, Awang @ Mohd Redzuan B. Hasan, Amy Nadia serta kakitangan seramai 60 orang dalam membantu operasi perniagaan Anak Pintar Centre SDN BHD, Anasera World Trading dan juga Percetakan Kenanga SDN BHD.


Terlibat dalam percetakan ini sejak 2010 lagi dengan menguruskan beberapa mesin indusri percetakan dan juga menguruskan urusan trade daripada luar negara. menjalankan perniagaan cenderamata, pakaian, uniform, baju sukan sekolah serta percetakan banner, bunting dan fliers.

Perniagaan ini diusahakan secara serius memandangkan permintaan tinggi di kalangan pelanggan selain menjadi pembekal utama kepada syarikat APC- Anak Pintar Centre syarikat yang dipelopori oleh istri Nor Raídah Bt Jalil. Mempunyai 12 cawangan Taska, Tadika serta Pusat Jagaan Kanak-kanak sekitar negeri Melaka, Seremban dan Kajang Selangor.


Percetakan Kenanga Sdn Bhd juga memberi peluang kepada usahawan lain untuk bekerjasama dalam bidang percetakan industri. Percetakan Berkonsepkan “ harga kami lebih murah ” menjadikan syarikat ini mempunyai banyak  rangkaian seluruh negeri termasuk Brunei.

Penggunaan medium FB, IG serta Google ads digunakan dalam mempromosikan perniagaan yang ada. Selain itu, Percetakan Kenanga juga berkerjasama dengan beberapa institusi pendidikan bagi membantu mendedahkan Pelajar Bumiputra dalam Latihan Industri Percetakan Kenanga SDN BHD termurah no 1 di Malaysia serta mendapat sokongan daripada kerajaan dalam industri prodak kesihatan untuk kanak-kanak. Jus Kesihatan kanak-kanak, mendapat kelulusan KKM dan usahasama OEM.  

Untuk sebarang info lanjut, boleh terus ke :Alamat : 
No. 42 , Jalan Inang 4 , 
Paya Rumput Utama , 76450 Melaka  

Tel / Fax : 
+606 - 233 9944   +6017-663 2373  

Web :

Facebook :

Instagram :

You May Also Like

2 ulasan

  1. terbaek.. kalau dekat sini nak jugak bekerjasama :)

    ReplyDelete
  2. first time dengar pasal printing company ni

    https://messarah.blogspot.com/2018/08/movie-review-game-night-uninvited-crush.html

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish