Review | Essence Volume Stylish Curl & Hold Mascara

by - August 13, 2018

Mascara vs fake lashes ??? Mascara kot....sebab bukan jenis pemekap tegar.... Pemekap ???? πŸ˜‚ rasanya ini bukan kali pertama aku review maskara kot. Eh susah juga tau nak beli maskara yang betul² effect panjang, lentik, lebat menjadi. Kadang yang harga ratus² pun tak lawa kejadiannya tau.
hah ini mascara harga bajet aku kongsikan untuk korang.... ESSENCE VOLUME STYLE CURL & HOLD MASCARA


Essence Volume Style Curl & Hold Mascara

FYI maskara ni disuggest oleh VJ Bigo haha... Kantoi sudah....layan Bigo haha. Terus beli...pehhh menjadi...murah² je dalam RM16.90 di Watson..tapi bukan semua Watson ada brand Essence ni. Biar murah, tapi original, selamat... dari yang fake tu.  Tak silap Essence of mascara ni ada yang kaler purple untuk long lashes...yang ni untuk curlllll....gitewww

Rupa brush nya... agak messy.. Pandai² lah agak² amount of nak guna... Huhu

Packaging seriously macam packaging murah² haha... Teksturnya lengket πŸ˜‚ sebab ada micro styling wax, so tak sesuai untuk vegan lah. Tu pasal menjadi sangat curl nya sebab ada wax. I  Ringan je bila apply, satu coat pun dah nampak effect..macam pakai fake lashes.. Tapi seriously x se heavy fake lashes and tu... I like haha.. nak lagi galak lapiskan 2-3 coat haha..tapi nampak over lah pulak huhu

Ofcoz sebelum apply mascara, curl kan bulu mata dulu ok.. Supaya lagi dramatic hasilnya

Tapi kan...time nak cuci leceh lah..akan comot satu mata huhu..tapi time pakai ok je..tapi tak dinafikan kena kemaskan... touch up sebab ada sikit flakes dan clump...


πŸ‘ nice juga... Hehe... Worth it.. Berbaloi dengan harga belasan ringgit.. Coiii harga dalam RM16+

Dan akan smurf kalau korang sengaja genyeh, menangis..sebab ia bukan water proof..btw curling mampu bertahan sehingga 18 hours

Effect on sama pakai fake lashes... Jadi meriah bulu mata hehe.. So kena rajin kemaskan sebab agak flaky.. Clumps 

Hah berusnya memula ingatkan rosak , tapi memang cam gitu , supaya mudah curl. And aku rekomen sangat pada korang yang tercari² mascara murah, tapi efek booooom πŸ‘ and lepas ni nak try yang long lashes tu.

You May Also Like

3 ulasan

  1. Tak pernah try Essence mascara lagi. Tapi yang ni nampak macam cantik je bulu mata 😊

    ReplyDelete
  2. takpernah try lg brand ni, susah cari haha

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish