Perbezaan Nufael susu kambing dan susu lembu.

by - September 11, 2018

***Sponsored Post
Apa itu susu NUFAEL ?
Seperti yg saya ada bagthu susu kambing NUFAEL ni terdapat beberapa nutrisi. Susu kambing Nufael adalah salah satu susu yg banyak mengandungi nutrisi bermanfaat diantaranya ialah kalsium , zat besi , protein , fospor , laktosa , nitrogen dan vitamin yg terdapat dalam susu kambing nufael ini.


Setiap susu ada kelebihan masing-masing, cuma adakah susu lain betul-betul asli? Maksud asli disini ialah kandungan 100% susu kambing tanpa campuran susu lembu, susu soya dan sebagainya dan mengaburi mata pengguna dengan nama susu kambing sedangkan peratus susu kambingnya sekadar ada sahaja.

Ini ialah kelebihan susu kambing Nufael kandungannya 100% asli adalah sangat sesuai diamalkan seisi keluarga bukan sahaja sesuai DIMINUM, tetapi di AMALKAN, makna amal disini khasiatnya untuk tenaga, tulang, minda, susu badan, ibu mengandung, tumbesaran anak, pemikiran anti penuaan. Susu Kambing NUFAEL SUPERMILK adalah ianya SESUAI di amalkan semua peringkat umur dan boleh merawat pelbagai penyakit jika amalkan susu kambing.

Kenapa kena pilih susu kambing NUFAEL berbanding susu lembu biasa diluar ? 


Susu kambing NUFAEL diperbuat 100% tanpa bahan pengawet dan susu kambing yg asli tanpa ditambah gula langsung, Susu kambing kaya dengan protein, enzim dan vitamin A. Mengandungi faktor anti-antritis (inflamasi sendi) dan anti barah. Diperakui oleh pakar-pakar kesihatan bahawa susu kambing boleh mengubati demam kuning, penyakit kulit, gastrik, lelah (asma), insomnia dan ulser.

Walaupun susu kambing ini hanya 2% dari semua susu yang dihasilkan di seluruh dunia, ianya lebih murah untuk diproses, kerana ia tidak perlu menjalani proses penyeragaman (homogenization), iaitu satu proses pengasingkan molekul lemak dari susu asal. Memandangkan susu kambing mempunyai kadar nutrisi yang lebih padat berbanding susu lembu, anda akan menerima khasiat yang lebih banyak jika meminum susu kambing, walaupun anda minum kedua-duanya dengan kuantiti yang sama.


Satu cawan susu kambing dapat membekalkan 40% keperluan harian kalsium, 20% keperluan vitamin B dan kandungan potassium serta phosphorous yang banyak pada susu kambing.

Pada masa yang sama, kajian telah menunjukkan bahawa susu kambing boleh meningkatkan pengambilan zat besi di dalam sistem penghadaman kita, yang mana sangat penting bagi orang yang mengalami penyakit anemia ataupun masalah kekurangan nutrisi.

Sewaktu pembesaran badan anak anak kita protein dalam badan sangat penting untuk menguatkan lagi.  Meningkatkan Sistem Imuniti Badan Nutrisi yang memainkan peranan di dalam sistem imuniti badan adalah selenium. Ia terdapat di dalam susu lembu, tetapi tidak sebanyak yang terdapat di dalam susu kambing. Dengan pengambil susu kambing, anda secara tidak langsung telah meningkatkan daya tahan diri terhadap penyakit berjangkit seperti demam, selesema dan batuk.

Mengikut kajian pada tahun 1989 yg diterbitkan dalam Nutrion dan Cancer mendapata kaitan dari susu lembu dan mentega boleh mendatangkan risiko perkembangan limfoma bukan hodkgin iaitu kanser sistem imun. Menurut artikel itu paras protein susu lembu yg tinggi beta – lactoglobulin juga ditemui dalam darah penyakit kanser.

Walaupun penghasilan susu lembu yang diproses tidak akan berkurangan dalam jangka masa yang lama, ianya adalah penting untuk mengetahui bahawa terdapat pilihan lain di luar sana. Ramai sekarang dekat luar tak tahu apa khasiat susu kambing berbanding susu lembu dan ada segelintir dekat luar sana telah bertukar dari susu lembu ke susu kambing


You May Also Like

1 ulasan

  1. mmg bagus amalkan susu.. dri muda hingga tua kalau boleh susu kena minum.. hehe

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish