D'Kayangan Steamboat BBQ Buffet, Shah Alam Murah Dan Berbaloi

by - September 27, 2018






***Sponsored Post
Steamboat ke ? Grilled ???? OMG garu kepala kalau aku nak pilih, sebab dua² aku suka haha. Seriously payah juga nak cari restoran atau kedai yang sediakan keduanya pada satu masa kan. Psssstttt adalah....di D'kayangan Steamboat & BBQ Grill  Disediakan dalam menu buffet tau bukan ala carte. Makanlah sampai kenyang.

Dkayangan Steamboat & BBQ Grill, Shah Alam

FYI D'kayangan Steamboat BBQ, Shah Alam ni pernah muncul dalam rancangan tv seperti Jalan Jalan Cari Makan, badan Nasi Lemak Kopi O dan banyak lagi. Korang Dan sering aku kunjungi sejak beberapa tahun lepas lagi dan...agak terkejut dan impress sebab mereka mampu bersaing dan bertahan sehingga sekarang.

Memang best makan disini, kalau jenis yang tak suka aircond, merokok... Nak lebih santai boleh lah makan dibahagian luar

Harga bombastik kau !!! Mana nak dapat weh harga buffet steamboat bawah RM50 kan.... Dkayangan je tau

Faktor utama D'kayangan Steamboat BBQ Buffet , Shah Alam jadi pilihan aku, adalah kerana ianya sesuai untuk bawa anak² sekali makan disini...selesa, luas dan nak lepak, chill² dengan member, family pun...nice je...ada ruangan berhawa dingin dan open air dengan harga murah berbanding tempat lain. Kat sini pun sesuai kalau nak buat event makan² sebab boleh memuatkan sehingga 500pax pada satu² masa.

Ya ampun... Rambang perut nak makan apa haha.. Dari pilihan seafood, sayuran, bbq, young tau foo semuanya ada

Bella pun tak sabar nak makan. Dan yang bagusnya.. Bebudak pun selesa dan boleh ambil makanan mereka sendiri


Menu buffet untuk steamboat, dan BBQ pun banyak sangat dan sesuai juga dengan selera kanak². Sup ada 2 pilihan iaitu sup ayam dan tom yam. No worries di Dkayangan Steamboat ni, dari segala jenis seafood, yong tau foo, mee, makanan berat, pencuci mulut, minuman semuanya banyak pilihan. Pilihan sos pun banyak disediakan, ada sos cili, garlic, black pepper ,thai sos dan bermacam lagi, semuanya disediakan khas oleh chef berpengalaman. Sampaikan rambang mata dibuatnya. Jangan sampai membazir ye guys

Tak lari makanan dikejar.... Jangan membazir ok

Pelbagai jenis seafood, sampaikan ada spesis yang aku tak kenal namanya haha.. Besar² fresh pula tu

Kalau nak tau, seafood disini, disajikan segar² , besar² tau, kerang, lala, ketam, udang, kepah, semuanya ada. Untuk yang BBQ Grill, ada kambing, ayam, ikan, sotong , udang yand diperap khas oleh chef. Korang wajib cuba Ayam perap Tandoori tu sedap. Tapi kan sekarang dah takde kambing golek...ditukar pada kambing grill.....serius sedap weh..empuk

Kalau jenis yang suka makan nasi, segala jenis nasi pun ada disini, Nasi Goreng, Nasi Lemak. .. Spaghetti pun ada tau

Antara fav kanak² yang disediakan. . Macam² perisa. Ada juga cendol dan ABC

Agak² ini round keberapa? haha

Kebiasaannya full bahagian luar ni, mungkin ramai sukakan udara dan gaya makan lebih santai

#mamablogger is happy, makan kenyang, anak² behave hehe


Overall aku bagi 🌟🌟🌟🌟 /5 , mungkin boleh diimprovekan pada bahagian dapur hehe.. Sebab masih gunakan tong gas.. Apa kata kalau tukar kepada dapur elektrik.. Lepas ni kan... Btw korang rugi kalau tak cuba steamboat di Dkayangan Steamboat Shah Alam kerana :


πŸ˜‹ 12 pilihan seafood segar
πŸ˜‹ Pelbagai pilihan Yong Tau Fu
πŸ˜‹ Menu 'rare' seperti ABC, aiskrim dan kek turut disediakan
πŸ˜‹ 15 Jenis jenis sos
πŸ˜‹ 2 pilihan sup ( tom yam dan sup ayam )
πŸ˜‹ 24 jenis perapan yang terdiri daripada ayam,Ikan, daging dan kambing
πŸ˜‹ 'Refill' soup unlimited!!
πŸ˜‹ Boleh pilih makan dalam aircond / free air
πŸ˜‹Kemudahan park,  toilet, surat terbaik
Harga πŸ’° πŸ”₯RM 29.90 dewasa
πŸ”₯RM 12.50 kanak²

Waze 🌐 
Dkayangan Steamboat & Grill
(2 mins from Stadium Shah Alam)

Booking πŸ“² 



D’KAYANGAN BUFFET STEAMBOAT
D’Kayangan,Sri Acapella Servis Appartment. 
No. 1, JLN Lompat Tinggi 13/33m Seksyen 13, 
40400 Shah Alam 

Facebook :
https://m.facebook.com/pages/Steamboat-BBQ-Buffet-DKayangan/203237499742318
Instagram :
https://instagram.com/dkayangansteamboat


You May Also Like

1 ulasan

  1. ya allah! pilihan makanan dia. kalau saya, mau tercongok tak tahu nak pilih yg mana satu lah nanti nya. haha

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish