Fernleaf UHT 100% Mmmmm Terbaik Dari New Zealand

by - October 12, 2018

Fernleaf UHT 100% Mmmmm Terbaik Dari New Zealand | Hai semua... Hari ni....korang semua dah minum susu ke belum? Kami sudah hehe. Kalau nak tahu, kami sekeluarga memang suka minum susu. FERNLEAF adalah jenama susu pilihan kami sekarang 100% mmmmm sedapnya tau, bermutu tinggi dari New Zealand

Fernleaf UHT 100% mmmmm 

Dalam banyak² jenama susu, kenapa kami memilih FERNLEAF ??? 

Kalau korang nak tahu, susu FERNLEAF UHT sangat kaya dengan khasiatnya yang semulajadi yang berkualiti seperti Protein, Vitamin A dan Vitamin D. Ia lebih mudah diserap oleh badan.

Lembu tenusu dan rumput ragut yang berkualiti menghasilkan susu yang bermutu tinggi 

Tidak seperti lembu tenusu yang lain, lembu² tenusu FERNLEAF diternak secara semulajadi, dilepaskan bebas untuk meragut rumput di padang yang subur, luas dengan cahaya matahari secukupnya.



Maknanya lembu² mendapat makanan dengan cara semulajadi, bergerak bebas..tanpa terkurung...

New Zealand tanahnya subur, matahari secukupnya, lembu bebas meragut rumput sihat.. Menghasilkan susu  dengan kadar nutrisi yang lebih tinggi

Lembu pun tak stress untuk hasilkan susu... bila tak stress susu pun lebih sedap, berkualiti tinggi dan berkhasiat dapat dihasilkan serta ia :

Kebaikan lembu tenusu padang ragut

  • Bebas GMO (rBGH) 
  • Tiada antibiotic dan hormon tambahan
  • 3x tinggi khasiat Protein, Vitamin A dan Vitamin D
  • 3x ganda kandungan Omega 3 
FERNLEAF Sudah lebih 140 tahun pengalaman dalam perladangan tenusu. Bermula dengan sumber air yang bersih, rumput segar berkualiti, padang ragut yang luas dan bersih, lembu yang sihat sehinggalah ke produk untuk pengguna. 

Fernleaf UHT coklat.. Pilihan anak²

FERNLEAF UHT juga terdapat dalam pelbagai pilihan, perisa Coklat, Full Cream dan Low Fat. Ada dalam pek 1 liter atau 200ml x 4 kotak. Kalau anak² mereka lebih sukakan FERNLEAF Coklat.





Amalan meminum susu sememangnya harus diamalkan seisi keluarga terutama anak² kerana susu sangat berkhasiat bagi membantu tumbesaran otak, tulang dan gigi yang kuat. sekurangnya 2 gelas sehari supaya nutrisi dapat dikekalkan.

Website :

 Facebook 
Instagram :




You May Also Like

3 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish