Mini Photography Studio Untuk Blogging

by - October 18, 2018

Ewahhh acah studio lah sangat haha. Ehhh okay lah kan, daripada takde haha. Seriously dari awal berjinak dengan dunia blogging, teringin sangat ada satu port / mini studio sendiri supaya senang nak snap foto² menarik

I'm happy... Walaupun serba kurang... Mini Studio acah² sangat πŸ˜‚ 

Maklumlah rumah ni, comel....so ruang terhad, kalau sebelum ni, SOHO tempat kerja, snap² semua dalam bilik. Dan untuk pengcahayaan yang cantik.. Aku pertaruhkan nyawa² mirrorless camera aku si Sony tu..... Bersibai di grill tingkap haha. 

Haha.. Berisiko kan.... Kalau.. Jatuhhhhh... 

Seriously .. Memang lawa lighting matahari. . Belakang langsir haha. Tapi... Limited space tu membuatkan aku jadi stress... Dengan camera, props, produk, tripod.... Uhhhhh... Last-last aku ambil keputusan.... 

Clearkan tepi stor.. Ada ruang.. Muat² je meja tulis IKEA tu.. Lighting pun lawa... Direct matahari.... Dinding pun putih dah haha. . Jimat dah tu... 

Alhamdulillah dah 2-3 hari projek photography aku buat kat situ.... Terbaik.....ohhh ye.. Aku. Memang tak guna ring light. .. Semua tu.. Sebab tak tahan silau.. .Huuu.... So prefer cahaya matahari.. Yang beli hari tu pun masuk kotak 

So lepas ni tak menghadap tingkap dah haha... Video....photography semua buat di port baru ni... Mudahan bertambah rezeki lepas ni... Amin

You May Also Like

8 ulasan

  1. Berkenan camera tu.. Tgh kumpul duit ni..

    ReplyDelete
  2. Cun, ada sudut nak buat mini studio..boleh tiru my idol ni.. Hehe

    ReplyDelete
  3. comelnya mini studio. Menarik sangat! Mudah-mudahan bertambah rezeki awak, insha Allah :)

    Fatina Mudz

    ReplyDelete
  4. Bestnya kak aiin ada station sendiri. Moga kak aiin sentiasa sukses

    ReplyDelete
  5. Wah..bagus. teringin jugak. Tp tkde space dgn kucing lagi. Ikut mana dan ajelah amek gambar. Hehe

    ReplyDelete
  6. wahhhh semakin meletup la lepas gambar ainn hihihi

    ReplyDelete
  7. terbaik la effort aiin.
    bagus la.
    inisiatif yg kreatif.
    as at now, aida masih takde soho kat umah ni.
    merata tempat menSOHO kan diri :)

    ReplyDelete
  8. insyAllah semoga rezeki kak ainn bertambah-tambah lepas ni

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish