Review Eleanor Naturals

by - October 25, 2018

Review Eleanor Naturals Sponsored Post  
Hi olsss, pernah dengar tak beauty care daripada Eleanor Naturals ? Seriously ini pertama kali aku cuba produk ni, thank Anis Farhana perkenalkan dengan produk ni. Aku berani cuba, sebab rangkaian skin care dari Eleanor Naturals ini adalah natural πŸ˜‚

Eleanor Naturals review 

Nice, cute , pink packaging buat aku lagi teruja beb. Ada 7 item lengkap dari Eleanor Naturals berasaskan bahan natural dan bebas kimia

Nice, cute packaging

  • Eleanor Naturals Sweet Orange and Aloe Vera Youth Activating Soap
  • Eleanor Naturals Clear Sage and Geranium Clarify Face Toner
  • Eleanor Naturals Rose Geranium and Calendula Revitalise Youth Activating Serum
  • Geranium and Sandalwood Nourish Face Cream
  • Eleanor Naturals Tea Tree, Lavender and Chamomile Treatment Balm
  • Rose Geranium and French Pink Clay Firming Face Mask
  • Eleanor Naturals Sweet Almond Good Kisser Lip Scrub
  • Eleanor Naturals Tomato and Honey Moisturising Tinted Lip Balm


Kalau perasan, semua produk ni berunsurkan bahan semulajadi yang biasa kita guna, makan seharian contohnya olive oil, almond, orange semua tu. Macam aku yang jenis kulit sensitif ni, perlu sangat gunakan bahan natural untuk rawat muka ni.. Supaya tak terus break out



Eleanor Naturals Sweet Orange and Aloe Vera Youth Activating Soap 
RM25 ( 50g )

Warna, bau oren... Gentle pada kulit love Eleanor Naturals soap ni

Kandungan sabun ini terdiri daripada sweet orange, chamomile, aloe vera, cucumber. 

Fist impression, weyyy so orange 🍊 🍊 sangat, rasa, bau fresh sangat, rasa macam nak gigit² je. Buihnya jenis foam lembut, dan gentle pada kulit, lepas pakai.....seriously muka rasa kesat...tak oily lagi. Dan tak rasa pedih, merah pada muka. 

FYI banyak kebaikan Sweet Orange and Aloe Vera Youth Activating Soap ni :
  • Mengawal penghasilan minyak, sebum pada kulit muka
  • Anti-aging, dark sport dan blemish
  • Mencerahkan kulit dan mengurangkan iritasi kulit
  • Memberi effect cooling dan calming pada kulit muka
  • Membantu mengecilkan pori dan mengecutkan jerawa




Eleanor Naturals Clear Sage and Geranium Clarify Face Toner
RM40 ( 50ml )

Eleanor Naturals tonel.. Best untuk kecutkan jerawat, bau fresh

Seriously toner ni, tak macam toner yang biasa aku pakai. Warnanya agak kekuningan dan baunya ala² mint herba.. .Bila sapu pada muka, rasa fresh dan ada effect cooling sikit.. Tak pedih

Membantu mengurangkan jerawat, melembut dan menghaluskan kulit. Mengurangkan iritasi kulit dan Mengekalkan hidrasi kulit



Eleanor Naturals Rose Geranium and Calendula Revitalise Youth Activating Serum
RM60 ( 15ml )

Eleanor Naturals, tekstur halus, lightweight.. Mudah serap dan tak melekit

Comel je botol serum ni, jenis pam. Tekstur serum ni agak pekat dan bewarna putih. Baunya natural. Aku cuma pakai 1 pam je, dah cukup. .Tak oily dan mudah serap.. Jenis lightweight 

Bagus untuk kurangkan redness pada kulit, kedutan dan garis halus. Selain melembab, hydrate, calming dan banyak lagi khasiat pada kulit. Tapi cara sapuan serum ni harus betul, supaya kesannya lebih efektif



Eleanor Naturals Geranium and Sandalwood Nourish Face Cream

Tekstur krim yang sangat halus, ringan.. Best apply lepas gunakan toner dan serum sebelum tidur


Krim ni actually boleh pakai waktu pagi, malam. Tapi aku pakai time malam je, best sesangat... Lembut, wangi dan tak melekit. Mudah serap. Teksturnya ringan je. 

Bagus ni kalau pakai secara konsisten, sebab sangat membantu mencerahkan kulit, mengurangkan iritasi, mengecilkan pori, mengawal sebum selain memberikan effect glowing pada muka



Eleanor Naturals Tea Tree, Lavender and Chamomile Treatment Balm
RM25 ( 5g )

Macam butter, lembut halus.. Sangat membantu merawat jerawat dan baunya calming sangat


Ini lawak.. Memulanya ingat lip balm haha.. Rupanya treatment balm...untuk sapu, rawat jerawat, garis² halus, kedutan, eyebag, dark circle semua tu haha

Baunya sangat best, fresh dan calming. Bila terkena pada kulit... Automatically ia mencair. Best ada effect mint²



Eleanor Naturals Rose Geranium and French Pink Clay Firming Face Mask
RM35 ( 50g )

Love it so much.. Muka bau 🌹 semerbak


Fav aku mask ni.. Wehhh. Rugi Dari warnanya, baunya, effect nya aku suka. Serbuk mask halus, bila dibancuh dengan air jadi best sangat teksturnya.. Macam bedak sejuk tu. 

Mulanya warna agak dark² pink.. Bila kering bertukar jadi coklat². Dalam 15 minit keringlah, bilas macam biasa, dan rasakan kesannya, seriously bau 🌹 rose muka korang weh. Sesuai untuk semua jenis kulit, anti bacterial, mencerah, menghaluskan kulit



Eleanor Naturals Sweet Almond Good Kisser Lip Scrub
RM20 ( 20g )

Eleanor Naturals lips scrub.. Rasa. Macam nak makan bibir sendiri haha


OMG guys.... Love this.. Warnanya, baunya yang sweer buat geram je..masa scrub² dibibir rasa nak jilat² je haha.. Serius.. Rasanya manis haha... FYI habis semua dry flaky skin pada bibir hilang.. Rasa halus lembut.. Tapi pada masa yang sama tak cederakan bibir

Lepas tu boleh oles Eleanor Naturals Tomato and Honey Moisturising Tinted Lip Balm yang comel tu. Bibir nampak lebih ceras, halus, bersih gitu. 

Kesan penggunaan berbeza mengikut jenis kulit, cara penggunaan individu. Rujuk doktor atau pakar terutama yang mempunyai sebarang masalag kulit muka dan kesihatan. 

Overal 
Packaging 🌟 🌟 🌟 /5
Tekstur / effect 🌟 🌟 🌟 🌟 /5
Flavour 🌟 🌟 🌟 🌟 /5
Harga 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 /5
Repeat beli lagi tak???? YA

























You May Also Like

4 ulasan

  1. wow... love d pacakging.. memang awesome and cute. pink and natural.. seriously.. kak nowa suka natural peoducts.. wiah i can have too and try.. πŸ˜„

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish