Review Haruharu Korean Skin Care

by - October 29, 2018

Review Haruharu Korean Skin Care | Siapa sini peminat k-beauty? Confirm korang teruja untuk mencuba rangkaian mask dan cream dari Haruharu. Special dari yang lain, sebab ia menggunakan teknik dan teknologi terkini seperti penapaian / fermented dan liposome. Sponsored post


HARUHARU Wonder Beauty Workshop, Ant Cafe 

Sempat sertai beauty workshop anjuran Haruharu minggu lepas... Bertempat di Ant Cafe, ramai lah beauty blogger yang datang.. Memang happening dan teruja untuk mengenali Haruharu Wonder dengan lebih dekat. 


Wahhh happening nya. ..Cantik deco.. Produk pun best

Haruharu merupakan jenama skincare terkini berasal dari Korea. Mengkhusus kepada skin care.. Terutama face cream dan mask. Haruharu Wonder pula adalah salah satu rangkaian produk mereka. Apa yang best dengan Haruharu Wonder? 

  • Dibuat daripada bahan² dipilih dengan teliti. Antaranya Maqui Berry, honey Honey Green yang sangat bagus sebagai agen Anti-Aging , mencerah, elastik
  • Menggunakan teknik penapaian . Lebih mudah diserap oleh kulit, kerana teksturnya lebih halus
  • Menggunakan teknologi terkini liposome . Turut membantu penyerapan kebaikan produk kedalam kulit
  • Design dan konsep menarik

Tekun masing² mendengar talk dari HARUHARU

Dalam workshop tu juga, pihak Haruharu turut membuat demonstrasi, perbezaan Haruharu Cream pada sekeping roti bersama beberapa krim produk lain.. Ternyata Haruharu lebih lembab dan mampu menyerap. 
Selain diterangkan dan ditunjukkan details tentang produk Haruharu Wonder

Haruharu Wonder
HARUHARU #Prologue 


Apa yang menariknya, Haruharu Wonder diinovasikan khusus untuk kesesuaian kulit wanita Asia. Dan semua jenis kulit juga sesuai menggunakan HARUHARU. 

Haruharu Wonder Honey Green Aqua Bomb Mask,best sangat sheet masknya besar, melekap pada muka, essence banyak..sheetnya kaler hitam hehe diperbuat daripada Moso Bamboo Charcoal 

Haruharu wonder Honey Green Aqua Bomb Cream
Tekstur krim yang mudah resap.. Lightweight dan cooling. Packaging cute sangat. .Yang cup dan tube tu sama function as a cream, cuma saiz je berbeza, yang tube tu sesuai dibawa travel



Pada jenis kulit, yang sama macam aku, jenis kombinasi, berminyak, jerawat dan bekas jerawat... Disyorkan untuk menggunakan Haruharu warna hijau, iaitu Haruharu wonder Honey Green Aqua Bomb.... Yang lebih mengkhusus untuk memulihkan dan melembabkan  kulit

Tapiiiii. ..Boleh juga mix dengan mask atau krim warna yang lain, sebab kesemunya mempunyai fungsi dan kebaikan tertentu untuk kulit. Korang jangan terkejut korang boleh dapatkan rangkaian produk Haruharu di cawangan SENGHENG terpilih selain direct dari web, page dan ig mereka. 

Kesan penggunaan berbeza mengikut jenis kulit, cara penggunaan individu. Rujuk doktor atau pakar terutama yang mempunyai sebarang masalag kulit muka dan kesihatan. 


Overall
Packaging 🌟 🌟 🌟 🌟 /5
Tekstur / effect 🌟 🌟 🌟 🌟 /5
Flavour 🌟 🌟 🌟 🌟 /5
Harga 🌟 🌟 🌟 🌟 /5
Repeat beli lagi tak???? YA


How To Buy ? ??









You May Also Like

5 ulasan

  1. Such a cool event! I haven't try this brand yet but it's a brand which I hope I'll try soon :)

    ReplyDelete
  2. inilah rahsia awak syantik ehh...tepo tepok!

    ReplyDelete
  3. rahsia cantik aiin erkk?
    product bagus pasti akan dapat byk review yang best..
    macam best sheet mask hitam tuuu

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish