Sarapan Berkhasiat Dengan Susu Dutch Lady PureFarm

by - October 28, 2018

Dutch Lady Breakfast Challenge | Sarapan Bernutrisi  Dengan Susu Dutch Lady Pure Farm | Hi semua, kalau korang perasan, beberapa hari ini, aku ada share tentang menu sarapan pagi bersama Dutch Lady. Actually aku tengah menyahut cabaran #DutchLadyBreakfastChallenge selama 5 hari

Challenge accepted πŸ˜‹ #DutchLadyBreakfastChallenge


Kenapa Perlu Sarapan??? Banyak kajian menunjukkan, sarapan amat penting supaya dapat menjalani aktiviti seharian yang panjang dengan lebih bertenaga, selain membantu meningkatkan daya fokus, membantu menurunkan berat badan, mengelakkan makan secara berlebihan pada waktu lunch dan dapat mengekalkan tahap motabolisme  ditahap optimum..so takdelah lembik lesu aje

Cabaran sarapan bersama Dutch Lady
PureFarm

Kesimpulannya, tak boleh skip sarapan lah, walau sesibuk mana pun jadual seharian. Wajib bersarapan walau hanya dengan segelas susu... YA betul segelas susu. Sarapan lengkap yang berkhasiat bukan bergantung kepada simple, atau rumit penyediaannya tetapi harus seimbang dari segi nutrisinya

Packaging yang menarik, susu berkualiti dan berkhasiat dihasilkan oleh lembu tenusu yang bebas dan sihat dan dikendalikan  keluarga peladang Belanda sejak 140 tahun lalu


Untuk pengetahuan korang, aku ni seorang yang tak suka bersarapan terutama yang berat²....tetapi dengan adanya challenge breakfast seperti ini, sedikit sebanyak membantu aku untuk mengambil sarapan...terutama sarapan yang berkhasiat walau hanya dengan segelas Susu Dutch Lady PureFarm . Dan Inshaallah jadual sarapan ini, akan aku teruskan walaupun tamat tempoh cabaran ini. .Yeahhhh

Kebaikan Bersarapan Dengan Segelas Susu Dutch Lady PureFarm 


Khasiat segelas Susu Dutch Lady PureFarm 

  • Dihasilkan oleh lembu tenusu yang bebas meragut rumput dipadang rumput terbuka secara bebas dan diusahakan oleh penladang, penternak lembu berpengalaman lebih 140 dalam bidang tenusu dengan teknologi terkini
  • Susu lebih mudah dihadam kerana mengandungi Laktose  berbanding minuman bergula seperti teh, kopi
  • Susu kaya dengan nutrisi penting seperti Kalsium,  Magnesium,  Fosforus,  Vitamin A,  B²,  C,  D³, Selemin yang baik untuk tulang,  gigi,  mata dan badan
  • Mengandungi 85 % kandungan air yang penting untuk tubuh,  membantu proses pencernaan , membantu mengawal suhu badan

Menu Cabaran 5 Hari Sarapan Bersama Dutch Lady !!!
Menu hari pertama dan kedua #DutchLadyBreakfast Challenge 

Menu challenge hari ke3 hi

Selain diminum begitu sahaja, Susu  Dutch Lady PureFarm sedap, dan berkhasiat bila divariasikan dimasukkan dalam masakan, seperti gulai, sos pasta, dessert dan banyak lagi.. Malah lebih berkhasiat dibandingkan penggunaan santan, krim masakan dan sebagainya.

Jom sarapan bersama Dutch Lady dan berpeluang menang hadiah² menarik


Sarapan Dan Menang!! !
Korang jangan lupa untuk sertai peraduan #DutchladyBreakfastChallenge , kerana
semua peserta  berpeluang memenangi hadiah menarik yang bernilai lebih RM35,000 dengan hanya memuat naik gambar sarapan pagi bersama Dutch Bermula dari 8 Oktober 2018 hingga 11 November 2018. Untuk info lanjut : www.facebook.com/spread.the.goodness.of.milk atau www.dutchlady.com.my

You May Also Like

2 ulasan

  1. wah sangat cantik semua gambar love it !

    ReplyDelete
  2. tetiba lapar pulak tengok posting ni hehehe

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish