Makanan Best Wajib Dicuba Di Cameron Highlands

by - November 01, 2018

Makanan Best Wajib Dicuba Di Cameron Highlands | Ya ampun, menggamit memori sungguh kenangan bercuti di Cameron Highlands, apa khabar lah keadaan disana, musim² hujan ni kan...mudahan semuanya baik² aja. Guys... Paling tak boleh lupa kesegaran dan kelazatan makanan disana.

Kalau nak diikutkan, ini adalah antaranya. .Banyak lagi tempat dan makanan, minuman sedap di Cameron Highlands yang kami tak explore, memandangkan masa tak mengizinkan. Misalnya, tak berpeluang makan steamboat huhu

Strawberry Celup Coklat

MasyaAllah guys.. Peminat strawberry.. Senyum leret lah, dah lah besar²,murah, segar, manis pula tu. Si Bella tak lekang dengan strawberry. Tapi hati² beli strawberry di pinggir jalan, sebab dip coklatnya.... Penuh rasa gula dan cair.... Nak sedap.. Coklat pure... Makan di Strawberry Farm . Puas hati. Strawberry Pancake, Strawberry scone.. .sedap joy ga

Strawberry segar dimana²

Pure coklat...puas hati

Yang ni strawberry coklat di Pasar Berinchang.. Ok juga coklatnya... Satu stick RM2 tak silap


Aiskrim Malaysia
Aiskrim Malaysia perisa strawberry.... Tapi mahal.. Dalam RM1.80 ke salah. Sorry lupa.. Pure strawberry... Sedap haha. Ni kat Strawberry Farm juga


Aiskrim Strawberry Malaysia


Aiskrim Lavender 
Selain soft ice cream strawberry, yang paling rare... icecream lavender... Warna lavender. .bau lavender.. Rasa lavender hehe.. Seriously sedap.. Harga RM6..sekarang tak tau.. Ni harga awal tahun πŸ˜‚ 

Must try guys.. Lokasi Lavender Garden 


Lettuce Juice
Kalau kat tempat kita.. Mahalnya salad.. Makan pun buat ulam.. Kat Cameron.. Buat jus πŸ˜‚ seriously mula² takut tak lalu minum.. Tapi sangat fresh dan no sugar added 

Lettuce Juice 


Nasi Lemak Sambal Strawberry 
Hah gitewwwtak Cameron, kalau x strawberry kan haha.. Pedas, manis, fresh.. Sedapnya pekena dengan teh hangat. Lokasi BOH Plantations

Nasi lemak Cameron hehe


Sayuran Celup Tepung
Cuaca sejuk, pekena makanan bergoreng buat kudap pehhhh.. Ada bermacam jenis sayuran... Rangup.. Sedap.. Ada daun bayam, kangkung, cendawan, brokoli.. Yang semestinya segar

Crispy and tasty 


Madu Asli 
Selain madu asli..pelbagai madu ada di Cameron Highlands... .Dari jenis tiub, botol semua ada... Pelbagai gred dan perisa. Aku suka plain, tongkat ali, halia dan mint.. Seriously ada flavor hehe. Gula² pun pure honey.. Yang ni kami beli di Bee Farm

Pelbagai jenis flavor madu


Jus / Ice Blended Strawberry 
Omg strawberry lagi... Fresh. .Wanginya bau.. Drizzle pula dengan sos strawberry.. Tapi seriously harga ok juga.. Dalam RM4

100% pure strawberry


Teh Segar 
Beraneka jenis teh.....ada juga teh yang diolah jadi dessert. Memang sedap.. Heaven bila minum sambil layan sunset diladang teh. Lain macam feel nya

Yang ni, kami breakfast di BOH Plantation ..kalau lambat takde seat haha


Tips : Kalau nak rasa kelainan rasa makanan Cameron Highlands, makanlah di warung²,restoran biasa.. Jangan ke restoran franchais πŸ˜‚ nak lagi banyak... Pergi ke Pasar Malam Berinchang.. .Tapi sepanjang jalan Tanah Rata pun banyak jualan... Yumy... RINDU NAK KE CAMERON lagi uwaaaa

You May Also Like

3 ulasan

  1. rabia tak pernah makan lagi strawberry celup tu

    ReplyDelete
  2. Hari tu ada gak nk try lettuce juice tu..tp takut tekak x leh terima..

    ReplyDelete
  3. dah naik harga RM6, liz pergi 2 tahun lepas harga RM5 lagi

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish