Review Althea Milk Peel Cream Mask

by - November 13, 2018

Althea Milk Peel Cream Mask Review | Woooot wooot wahhh Althea dengan produk eksklusif baru lagi guys. Kali ini hadir dengan mask... Yeahhh baru lah kpop kan kalau ada mask. Bukan mask biasa² tau tapi Althea Milk Peel Cream Mask . Menarik kan? Cream mask??? Macam mana tu? So korang kena stay baca sampai habis ok. . Serius tak tipu..best

Althea Milk Peel Cream Mask

Wahhh comel nya, First impression, SUSU??? MILK??? biar betul... Terus terbayang² susu yang creamy, putih.... tu... Memang ada protein susu dalam Althea Milk Peel Cream Mask ni tau. Bagus untuk melembabkan kulit, selain menyingkirkan sisa kotoran di muka



Packaging, comel, simple dan praktikal. Plastik.. Saiz yang sedang² 'sedap' dipegang, boleh sumbat dalam bag makeup...

Cute packaging... Gram tengok kan

Lagi praktikal, sebab dalam bentuk pump... So kita boleh control ammount nya.. Hygiene dan jimat

Bau dan tekstur ??? Seriously aku suka sangat.... Milky, creamy sangat.... Rasa macam...comfortable sangat, macam kita tengah minum susu hehe. Awalnya.. Tekstur ala² clay / tanah liat, agak kasar, berat..... Tapi selepas beberapa saat, ia bertukar menjadi bubbles halus yang sangat halus..dah macam 'whipped cream' weh

Banyak kebaikan untuk kulit..semestinyadari khasiat protein susu, AHA, BHA

Diformulasikan dengan protein susu, AHA & BHA jadikan kulit cerah, halus, lembab. Kaolin pula membantu proses detox, menyingkirkan kotoran yang tersumbat dari pori.

Magic tak guys??? Suka sangat tekstur dan baunya

Cara penggunaan, mudah.. Pam sedikit mask dan sapu seluruh wajah, depends lah nak tebal ke nak nipis, urut sampai terhasil foam halus... Then bilas dengan air suam lepas 30-60 saat... Then korang rasa macam nak 'minum' muka sendiri hehe...lembut, wangi cam baby

Harga??? Bagi aku ok.. Berbaloi RM30+ untuk 50ml bubble cream mask hokey... Mana nak dapat.


Kesan penggunaan berbeza mengikut jenis kulit, cara penggunaan individu. Rujuk doktor atau pakar terutama yang mempunyai sebarang masalah kulit muka dan kesihatan. 


Overal 
Packaging 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 / 5 
Tekstur / effect 🌟 🌟 🌟 🌟🌟  /5 
Harga 🌟 🌟 🌟 🌟🌟  /5 
Repeat beli lagi tak???? YA 


How To Buy ? ?? 

You May Also Like

2 ulasan

  1. kita belum bukak lagi...nnt nak unboxing jugakla..

    ReplyDelete
  2. Hi, i've blogged about this milk peel cream mask too! Btw nice review :)

    https://messarah.blogspot.com/2018/12/althea-milk-peel-cream-mask-review.html

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish