Lepak Di dal.komm COFFEE , Macam Dalam Goblin Tu

by - December 11, 2018

Coffee hunting by hakakkpop dah start guys haha. Last week sempat ke dal.komm COFFEE di Uptown Damansara.. Alang² nak ke event.. Sempatlah melepak sekejap. Guys kalau korang kaki drama Korea... Kpop² mesti korang tau yang dal.komm ni dari Korea dan tersangatlah emes di Korea selepas hit, keluar scene dalam Korean TV dramas Descendants of the Sun and Goblin: The Lonely and Great God.

dal.komm COFFEE Uptown Damansara 

Konsepnya sama macam St*rbucks...homey. . cafe gitu... Istimewanya coffee bean dari Korea dan menunya terutama pastries ala Korea sesangat.... Dan ini 1st time juga aku kesini

simple but nice sangat logo nya... 

Menu minuman menarik sangat... Bukan kopi je... Semua ada


Kalau perasan... Menu nya unik.. Menarik... Namanya dari Korea. .Memang akan sentiasa unik.. Dari menu minuman dan dessert...dan aku pesan minuman Coffee Cube Malt dan Hanjuku Lava Cruff

Coffee Cube Malt dan Hanjuku Lava Cruff.. Harga belasan ringgit setiap satu. .Aishh lupa harga sorry.. Resit hilang

Unik.. Sedap....

Seriously coffee nya sangat kopi 😂 kick dan sedap cuma yang cube malt ni agak manis buat aku.. Sebab aku jenis yang kurang manis... Dan ia dalam bentuk iced blended... Frappucino gitu.... Ada ketulan kopi.... Untuk balance kan manis dan pahit



Hanjuku lava tu pehhh sedap.. cruff tekstur rangup.. Lembut macam corrosion.... dalam tu ada melted cheese dan ketulan cheese juga.... Drizzle dengan caramel... Atas tu whipped cream.. X manis sangat.. Just nice... Serius tak boleh habiskan sorang besar hehe..

Overall...nak repeat lagi hehe.... Harga 👌 ok.. Sama je macam cafe yang lain dan agak murah berbanding st*arbucks hehe... Makanan.. Kopi pun ehemmm sedap.



dal.komm COFFEE, Uptown Damansara 
Jalan SS 21/37, 
Damansara Utama, 
47400 Petaling Jaya, Selangor  

You May Also Like

2 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish