Resepi Tiramisu Simple Tapi Sedap Ya Amat

by - December 12, 2018

Resepi Tiramisu Simple Tapi Sedap Ya Amat | Pehhh dengan penuh yakin...tajuk entri tu ye haha. Tiramisu antara dessert kegemaran aku sebab ia berasaskan kopi. Tiramisu berasal dari itali.. Tiramisu bermaksud ' pick me up ' ataupun ' cheere me up ' cute je kan maksudnya

Actually ini kali kedua aku buat tiramisu menggunakan resepi ni. Pertama dulu tak sempat nak diblog kan resepinya haha. Dulu buat 1 adunan penuh.. Banyak dapat..untuk jamuan kelab fitness.. Kali ni aku guna ½ adunan je.. Sebab aku je yang makan.. .Dapat 3 gelas comel

Tiramisu... Resepi simple je


Dari jauh tengok layer Tiramisu ni buat tekak terliur je.. Kalau direstoran harga mencecah puluhan ringgit juga... Tapi ada juga yang murah.. Kat KFC hehe dlm 5-6 ringgit. Mahal sebab bahan utamanya cheese dan whipped cream

Iya.. Guna sponge kek... Jenama Pauls, Boga je.. Sebab tengah sales hehe


Actually aku tak snap proper gambar untuk resepi tiramisu ni.. Korang boleh klik Resepi Tiramisu Simple ..follow je resepi tu... Kalau aku. Tapi macam aku tak follow 100% hehe.. Adjust sikit²...contoh jenama cheese tu... Aku pakai Boga.. dan essence vanilla aku guna jus lemon. Macam kek tu korang boleh guna biskut jejari atau mary

Banyak version sebenarnya...nak rasa real yang mahal.. Guna mascapon cheese..telur....selamat mencuba korang

You May Also Like

3 ulasan

  1. Lama xbuat tiramisu...yummyyy..sbb kos bahan mahal..nk ala2 tiramisu bole buat cheesekut kos murah skit hehe

    ReplyDelete
  2. wahh dugaan apakah ini.. yummy lama tak makan

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish