Wishlist Lagi??? Gimbal, Video Mic, Coffee Machine Untuk 2019

by - December 30, 2018

Besok lusa dah start tahun 2019, moga segala dihasrat jadi kenyataan. Moga panjang umur murah rezeki. Wishlist??? Tak payah tunggu new year.. Hari² ada wishlist kan haha

Tapi ada 3 item yang jadi wishlist aku buat masa terdekat ni. Nak sangat beli.. Lagi best kalau orang belanja. Heheh.. 2 item untuk blogging / vlogging.. Dan 1 lagi untuk nafsu tekak. Pada yang belum tahu, aktiviti vlogging aku.. Start aktif semula.. Dan sekarang ada satu slot ' coffee / cafe hunting' korang jangan lupa ke Utube dan search channel Hakak Kpop, jangan lupa subscribe ok.. Korang boleh layan video dalam tu..komentar korang sangat membantu untuk improve kan mutu vlog

Nak ... wishlist 2019



Camera gimbal / stabilizer
Mungkin aku dah agak ketinggalan, mulanya nampak macam tak perlu, tapi bila teliti video balik.. Memang wajib ada. Bagi stabilize camera video.. So movement akan nampak lebih smooth... Brand ternama mahal cecah ribu²....aku dapat yang biasa² pun ok dah... Kita test dlu kan

Video mic
Kalau mic untuk phone dah ada.. Masa memula blogging pakai phone.. Memang jelas... Sekarang nak untuk kamera pula.. Nak yang RODE ...trending, stylo sangat.. Tapi 3-4 uhukkkkk...Takpe BOYA lagi skali pun ok.. .Ada iras² 😂

Coffee machine 
OMG dari 2018 ni.... Sebab hantu kopi. Tak puas minum kopi instant... Nak brew, steam sendiri. Mengimbas memori barista sangat muahah... Pun sama.. Dapat yang comep pun jadilah

Amin³ moga jadi hak milik.... Inshaallah 

You May Also Like

5 ulasan

  1. kita baru nak jinak2 buat video..

    mohon tunjuk ajar naa..

    hehe

    ReplyDelete
  2. Bestnye tengok wishlist besor besor gini..bahaha~
    Semoga tercapai segala impian and wishlish hokay !

    ReplyDelete
  3. stabilizer memangggg harga tu haih..!! smoga dapat apa2 yang diwish kan ^^

    ReplyDelete
  4. Kita pun teringin nak gimbal.. boya tu pun.. haha.. terpengaruh dgn hakakpop la ni.. pastu selalu tgk video overseas.. best betul..

    ReplyDelete
  5. Selamat menyambut tahun baru 2019 :)

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish