Best Sangat Ke Althea Makeup Collection Tu ???

by - February 09, 2019

Uolssss pssst nak gossip sikit. Korang perasan tak yang baru² ni Althea Korea dah keluarkan rangkaian produk makeup jenama sendiri ??? Wahhh bukan main lagi kan... FYI aku pun tak ketinggalan lah try kesemua produk makeup Althea tu haha. Punya excited.. Selalu unbox.. Record video.. Tapi sampai tak sempat record, snap.. Terus apply kat muka hehe

Althea Makeup Collection 

Haah, sebelum ni Althea keluarkan produk skincare je, macam² ada tau.. Ada mask, wash off mask, toner, cleanser... Bla bla.. Dek sebab banyak sambutan dan permintaan, maka terhasillah produk makeup pulak

Althea Makeup Collection
  • BCL x Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise
  • Althea Flawless Creamy Concealer 
  • Althea Spotlight Eye Glitter
  • Althea Water Colour Cream Tint 
  • Althea Skin Relief Spot Film Gel



BCL x Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise RM140

Kolaborasi BCL x Althea

Kemasan nampak elegan


Exclusive kolaborasi antara Bunga Citra Lestari x Althea. Packaging so bunga²...Ada 8 pigmented colour lengkap dengan matte, shimmer, glitter. Ya ampun lawa nya kaler, lembut dan mudah sangat nak blend. Thumbs up sangat.. Serius tak tipu

Hah gitewww ....pigmented sangat kan

Cuma... palette case tu agak longgar dan ada yang tercabut ,macam tak kuat gamnya ataupun memang dibuat macam tu. Dan tak desediakan berus sapuan. Guna jari pun lawa sangat dah.



Althea Flawless Creamy Concealer RM15

Althea concealer dengan 4 pilihan shades

Saiz mini berus halus, senang diapply pada muka

Ada 4 pilihan warna concealer #01 Vanilla #02 Ginger #03 Honey #04 Mocha . Packaging nya simpke, cute sangat. Seriously best... Sebab tekturnya sangat creamy... Ringan dan coverage sangat bagus, dapat cover dark circle, jerawat semua tu

Hah calit² kat part² yang nak kita nampakkan flawless 

Lawakan.... Boleh pelbagaikan penggunaannya. .Buat contour ke, highlight ke


Muka nampak flawless sebab semi matte effect diakhirnya. Paling win, ia tak menyebabkan makeup jadi cake'ky retak² sebab diformulasikan untuk kekal hydrate dan menyihatkan kulit




Althea Spotlight Eye Glitter RM24

Lawa kan glitter..ala² diamond

Hah gigih tak 😂 

2 kaler yang superb


Glitter, glam nya lah.... Lawa sangat, tekstur creamy² lawa bila bkend dijadikan eyeshadow ,tapi aku pakai siap buat sebagai highlight di pipi, hidung hehe.. Lawa sangat
Ada 2 warna, Gold light, Pink Light



Althea Water Colour Cream Tint  RM72 ( per set)

Kecil comel je tint Althea

Warna lawa, packaging comel, berus tu lembut dan mudah nak apply

Mana 1 jadi pilihan? 

4 pilihan warna yang fresh. Packaging cute sangat. Tapi masa nak keluarkan dari box tu agak susah sikit, sebab muat² je. Nak koyak.. Sayang heheh

Nak lagi lawa, mix kan beberapa kaler tint tu untuk dapatkan warna unik


Mudah dioles pada bibir.. Color sangat bold.. Paling aku suka sebab walaupun ia tint, ia tak mengeringkan bibir dan long-lasting. Paling win tint dari Althea ni diformulasikan dengan 5 lapisan Hyaluronic Acid.. Bagi bibir kekal hydrated



Althea Skin Relief Spot Film Gel RM198

Packaging dlm bentuk tiub.. Mudah digunakan

Halus, sejuk.. Ringan.. Mudah serap


Gel jernih dalam tiub ni khas untuk merawat kulit terutama jerawat pada muka. Ada rasa mint² sejuk² bila apply sebab ada tea tree semua tu

Tekstur mudah resap, dan boleh pakai sebelum apply makeup. Boleh cover blemish² manja pada kulit.. Pastu dap dengan Althea Sunaway Petal tu


Tahniah Althea.....letops la semua produk ni. Harga pun overall, mampu milik dan berpatutan. Emmm moga lepas ni keluarkan BB Cushion, Mascara, Eyeliner, Foundation, Blusher.... Uhhh banyaknya heheh







You May Also Like

2 ulasan

  1. This is pretty cool stuff. I've never been a lipstick wearer mostly because I prefer more subtle, natural-looking color.
    Would you like to follow each other? If the answer is yes, please follow me on my blog & I'll follow you back.

    http://www.okcheori.com

    ReplyDelete
  2. ainn bab mekap up memang terbaik.. althea ni bagus semua produk nampak geram nak g shopping hahaha

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish