Kenangan Christmas Bersama ALTHEA x The Butterfly Project Malaysia

by - February 07, 2019

Ho Ho Ho... Masih terbayang kemeriahan sambutan Christmas lalu bersama The Butterfly Project x Althea huhu. First time celebrate Christmas dengan butterflyproject uolsss tentunya meriah dengan tema 'pink' ala² wonderland gitewww bertempat di ChubbeeCloud. Cafe cute sesuai sangat dengan tema party... FYI party ini sepenuhnya ditaja oleh Althea Korea

Althea x Butterflymsia 2018 Christmas Party 

Party kali ni cute dan happening sikit... macam² aktiviti ada, even ruang cafe agak comel hehe. Setiap butterfly diberikan sekeping kad , dimana kad tu perlu dijaga sampai selesai party sebab pada kad tu lah tertera task aktiviti yang perlu diselesaikan. Ada untuk redeem food,  games, insta corners, gifts dan banyak lagi

ChubbeCloud lokasi party kali ini.. Nampak sibuk 'mamasan' dari jauh heheh 

Activity card... 




Hidangan cute dan menarik dari ChubbeeCloud 
OMG penuh perut.. Hati girang.. Sebab dijamu dengan pelbagai menu menarik dari ChubbeeCloud.

Meriah table we'ols dengan makanan, minuman minuman sedap di ChubbeeCloud 

Toast bukan sembarangan toat.. Ada filling kimchi dan teh tarik pearl. .omomo

Cold brew tea nya pun sedap

Mermaid milkshake ni...comel ya amat...best.. Real milkshake... Bahan instagram semua ni haha


Antaranya Mermaid Vanilla Milkshakes, Cold Brew Rose & Green Tea yang sangat refreshing. Makanan pula paling rare adalah Kimchi  Toast dan Bubble Tea Tost huh rare kan. Menu details di https://www.chubbeecloud.com/




Althea Claw Machine 
Huhu terbaik lah.. Siap ada claw machine tau masa party tu. Memang excited masing² sebab bukan hadiah teddy bear tau tapi ada voucher, produk Althea....

Wah 2nd try beb... Yuhuuu

Mau tak histeria butterfly tengok bebola Althea tu haha

Dapat diskaun kod yeahhh

OMG sangat kan. Setipa butterfly diberikan 5 token untuk try game ni. Gamat jadinya masing² excited.. Menjerit macam kena histeria πŸ˜‚ . Dan nanti boleh redeem hadiah tu di kaunter


Xmas Insta Corner
Part paling meriah ni.... Beratur lah nak selfie² kat situ. Memang instagramable sesangat.. Dengan teddy bear pink besar... Bath tub penuh dengan kotak Althea... .Pokok Christmas bakal membuak² like dan view di IG hahah

Uihhh badan nak sama besar dengan bear πŸ˜‚ janji selfie kan

Mana lagi comel haha



Magical Candy Cart by Ask Joy
Dah kenapalah cute sangat candy booth ni wehhh dengan warna² pastel tu.. Tak makan pun tak apa janji selfie kat situ haha.

Semua cute.. Cantik.. Sayang nak makan.. Tapi makan juga

Geram kan.. Macam kat dunia unicorn... Colourful 

Perincian details pada dessert ni pehhh terbaik

Althea kek.... Comel nya.. Korea sesangat konsepnya


Ye ke.. X makan pun tak pe? Boleh percaya ke hahah. Sebarang pertanyaan boleh klik https://www.facebook.com/AskJoeyTheSweetestParty/ Manalah tahu kan... berkenan untuk tempah.. Serius sedap cantik


Printed marshmallows... Edible ok πŸ˜‚ 

Bila dah siap task aktiviti tu semua boleh redeem lagi gift tau. Dapat specialise marshmallows uolsss... Special siap printed muka sendiri atas tu. Sayang nak makan.. Nampak cantik, gebu, manis je muka pada marshmallows tu hehe. Cute idea juga untuk dibuat gift kan..oh dapat juga eyeshadow palette tau yuhuu..kira macam goodies bag lah ni


Althea Gifting Corner
Wahhh thanks Althea.. Sponsored party. ..kalau nak tau.. Corner tu penuh dengan produk ekslusif Althea .

Wajib selfie dengan 'mamasan' tak ada dia. .Tak adalah butterfly ni semua tau.. Love u #kipassusahmati

Makin berkembang produk ekslusif Althea. .Semestinya best, berkualiti 

Dari set skin care hinggalah yang paling special ada produk terbaru dari Althea iaitu Althea Flawless Creamy Concealer.. Ada 4 shades kesemuanya.. Ofcoz para butterfly dah rasmi hari tu hehe. Wahh coverage nya awesome wehhh. Details ada di https://my.althea.kr/flawless-creamy-concealer




Photo booth by Tag Booth
Bukan party Butterflymsia kalau tak ada photo booth kan hehe. Masing² sempat merakamkan kenangan chrismas bersama... Cewahh dengan prop² cute sempena Christmas , hasilnya cantik dan metarial kepingan gambar yang berkualiti

Congrats babessss

Havoc.. Happening..sporting 


Dan semestinya tahniah buat pemenang Best Dress... Memang dorang layak lah menang..dengan effort...kos yang dorang usahakan. Memang unik.. Cantik. .Tahniah semua... Moga kita berjumpa lagi di party² masa akan datang

With love..... Spot me wehhh πŸ˜‚ 

Last but not least...All the best Althea Korea.. .Butterfly Project Malaysia ,our Mamasan Tammy.. dan semua butterfly supaya makin berjaya ditahun baru. Althea semoga ada lagi produk² best hehe. Untuk lebih details tentang Althea dan pelbagai produk kbeauty.. Boleh ke https://my.althea.kr/Huhu melimpah memori kamera dengan gambar party ni.. ..










You May Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish