Tutorial Korean Gradient / Ombre Lips

by - February 03, 2019

Hi guys.. Hari ni aku nak share Korean  Gradient / Ombre Lips Tutorial . Alaa yang bibir nampak kpop tu hehe. Memang trending sangat. Kaler lips tu nampak natural macam kpop star gitewww. Aku memang suka gradient lips sebab, tak berapa suka tenyeh lipstick penuh bibir haha. Dah lah bibir tebal.

Gradient lips buatkan bibir nampak lebih natural... Kecil... Nipis


Actually Korean  Gradient / Ombre Lips ni lawa guna lip tint... Tapi nak guna lipstick pun ok je. Lagi lawa yang jenis gloss bukan matte. Sebab kalau matte, warna dia agak susah nak dap nya blend nanti


Cara Buat Korean  Gradient / Ombre Lips :
  • Firstly apply sedikit nipis concealer pada bibir... Supaya nanti warna tint lebih menyerlah..tak pakai pun x apa
  • Dot kan lipt tint atau lipstik pada bahagian bibir bawah.... Dikawasan dalam sikit tau macam dalam gambar
Teknik simple buat bibir ombre ala korea hehe.. Jimat pun jimat haha

  • Then dap² , blend ratakan pada bibir.. Guna jari atau cotton buds 
  • Kalau nak warna lebih 3d, tambah dot warna lebih pekat.. Gelap diatas lapisan tadi.. Pun sama dot pada bahagian dalam. Ulang step yang sama

Nak effect lawa lagi boleh apply transparent lip gloss. 



You May Also Like

5 ulasan

  1. nnt nak cuba la..pernah cuba buat tapi tak menjadi.. hihihi

    ReplyDelete
  2. Kekadang je guna teknik gini kak ain hehe. Sekali sekala nak nampak ala ala korea๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  3. Good post ๐Ÿ˜Š
    Would you like to follow each other? If the answer is yes, please follow me on my blog & I'll follow you back.
    https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Thanks ain kongsi tips. Nnt nk try buat

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish